- Israel - vi trenger fred -

 

Nå har jeg vært inne i en debatt over lang tid på facebook, en debatt som er vond og vanskelig. Nemlig konflikten mellom Israelere og Palestinere. Dette er en konflikt som har vart over lange tider og her kommer min mening. Jeg har vært aktivt i denne debatten siden jeg var tenåring, jeg har deltatt på møter, jeg har vært i israel tre ganger, jeg har vært på samme konferanse som Benjamin Netanjau og Ariel Sharon, jeg har kommet på tv og blitt intervjuet av BBC i en alder av 15 år, jeg har hatt oppdrag for avisen Norge i dag, jeg har lest meg om igjen og om igjen om konflikten mellom israelere og Palestinere, jeg har reist alene til israel, vært aktiv på diverse møter, konferanser, vell jeg kan si jeg har vært nokså engasjert.

Men nå har alt dratt seg til et nytt nivå, det gjør vondt for konflikten har blitt vond og vanskelig, jeg er kristen og det har vært en hard kamp iform av ord og setninger, angrep mot kristne og et Pro Israel som støtter opp mot alt de gjør, uansett hva det er. For meg blir det feil, og i dette innlegget vil jeg vise min fortvielse, min kjærlighet til mennesker uansett hva slags religion og livssyn de måtte ha, jeg gråter når jeg hører om det forferdelige som skjer der nede.

Tallene over omkomne og skadde er store, det skjer forferdelige ting, og jeg gråter, jo jeg gråter for alle der nede, både palestinere, jøder, israelere , kristne - de er mange og det gjør vondt, og det jeg sitter igjen med er fåtallet kristne israelsvenner som gråter over palestinske barn, voksne, eldre, men spesielt barn, barn som hadde en fremtid, barn som mistet foreldrene sine. Jeg sitter med en vond klump og ser angrep mot angrep , jeg drar ikke alle under en kam, men jeg ser fåtallet kristne israelsvenner som virkelig viser sin sorg, som i det hele tatt nevner noe. For når man setter spørsmålstegn ved noe, går folk til angrep, kristne sier stygge ting, ord som sårer, vonde setninger, istedenfor at de kunne engasjere seg og gi penger for og hjelpe.

For hva så om man er kristen, muslim, jøde eller nå hva som helst så er vi da alle mennesker like mye vært, vi er alle mennesker skapt av Gud og Gud er like glad i alle mennesker uansett! 

Jeg ser folk vende kristne ryggen, de melder seg ut av kirken, de vil ikke lengre være kristne, å vet dere - jeg forstår det jeg, rett og slett fordi ting er ille nå og det må folk forstå, og jeg skjønner ikke hvorfor folk slutter og bry seg, barn har det vondt og lider, og alt av liv er vært noe uansett, og det og se at dette går ut over sivile, sivile som ikke har bedt om noe krig, det er de det går ut over og i stedenfor og hjelpe så går folk til angrep, og i stedenfor at kristne istarelsvenner hjelper så skal de finne det store syndebukken i hele konflikten, nemlig nrk??? 

Hele situasjonen er ekstrem vond, krig er ekstremt vondt uansett, og jeg ser ikke etter roten i konflikten, for meg per nå spiller det ingen rolle hvem som er syndebukken, hvem som startet det hele, jeg vil ha en stopper på krigen, jeg bryr meg ikke om hvem som kastet den første steinen, for meg betyr det svært lite, fordi nå har det rett og slett gått for langt, og skal man gjøre noe så kan man ikke tenke hvem som skal bo der, hvem som bodde der først, hvem som har gjort det og det, fordi krig er på ingen måte rett, krig er forferdelig uansett og skal det bli en stopper noen gang må noe gjøres, det må da for all del gå ann og bo der alle folkeslag, ikke bry seg om hvem som bodde der først osv, stopp krigen nå!!! krig er forferdelig onskap, nå har alt for mange sivile liv gått tapt og jeg orker virkelig ikke se flere tall, det er spesielt barn som er utsatt. 

jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre, du som sitter der og leser innlegget mitt please del, for jeg vil nå ut og få folk til og forstå at nå må det bli slutt på krigen, og nå må alle kunne bo der og sette religion til side og se at vi alle er mennesker, alle mennesker gjør feil, stopp et øyeblikk og se hverandre i øynene, kanskje nettopp du har en interesse jeg har, kanskje du liker blomster eller biler på lik linje som meg, hey kanskje vi skulle tatt en te kopp eller kaffekopp, å så fin genser du har, hvor har du kjøpt den? vil du bli med hjem til meg og se en film?

Altså kanskje teit, men dere skjønner poenget, man får aldri løst en konflikt med og se tilbake på fortiden, vi må se nåtid og fremtid, det nytter ikke på noen som helst annen måte.

Så min mening, krig er på ingen måte noen løsning, vi trenger hverandre på jorden fordi alle har noe og bidra med, alle vi mennesker er unike og hvor raskere vi ser det desto bedre!

- Oi nå er jeg tilbake altså -
Vell hva skal man si, dere blir ikke så lett kvitt meg hehe, jeg er nemlig så utrolig glad i og skrive og blogg har liksom vært en liten greie for meg i tja omtrent 7 år ca, det er lang tid det. Mange blogger senere, bestemte jeg meg rett og slett for og fortsette på bennydepanda bloggen. Hvorfor ? jo for jeg har rett og slett fått en helt ny livsstil siden sist. 

Jeg er vegetarianer nå, jeg kjemper dyrenes sak og jeg er aktiv på det området og prøver og gjøre mitt, det og bli vegetarianer startet mer eller mindre som et ekspriment fordi jeg har en rekke allergier, i tilegg har jeg vært innlagt på nevrologisk på LIllehammer og fått diagnosen Paroxsmal Hemikrani, en forferdelig diagnose, men som jeg klarer og leve med, medisiner blir bestillt fra utlandet og jeg er en av under 500 som har diagnosen i Norge, så etter og har prøvd mye med mat, fant jeg ut at hodet ble mye bedre med og kutte ut kjøtt, fisk og kylling, men så begynte alt og bli en mening, meningen med mye, vegetariener har nå blitt en livsstil, en mening og noe jeg aldri kommer til og gi opp!

Det er så mye spennende og bedre og spise og jeg brenner virkelig for det her, i tilegg som hodet mitt har blitt mye bedre, jeg har sjeldnere annfall og den konstante strålehodepinen er nå borte. 

Ellers engasjerer jeg meg en hel del politisk og er med i debatter rett som det er på faebook, vi er i en vanskelig situasjon i verden for både mennesker og dyr, men det er også viktig og tenke positivt, for jammen meg skjer det mye positivt også, midt oppi all elendighet, synes det er viktig og engasjere seg, så lenge det ikke går over til og bli hat mot personer, personangrep og sjikane.

jeg har vært mye utsatt for mine meninger, men nå som jeg har blitt eldre har meningene mine vokst sammen med meg og forandret synspungt på mye, jeg mener at vi skal respektere hverandre uansett religion, livssyn, hudfarge, kjønn, hvem vi elsker osv osv, om vi bare kunne respektere hverandre uansett om vi er uenige så tror jeg vi kunne nådd langt! menneskekjærlighet er så utolig viktig, elske sin neste, vi lever i 2014 og vi kunne vært så mye lengre i utviklingen, jeg kjenner at hjertet mitt gråter i enkelte saker, og mye kunne blitt gjort anderledes. Men istedenfor og tenke slik må vi ta tak i en og en sak og gjør den bedre, vi må kjempe sammen som et team, jeg kan ikke forandre verden og heller kan ikke du, men sammen kan vi gjøre hverdagen bedre for mange <3

Men jeg skal ikke snakke om mine meninger nå, det kan hende jeg kan skrive litt om det etterhvert,

Jeg har mye på hjertet nå kjenner jeg hehe..

Takk for at det fortsetter og være lesere på denne bloggen til tross for at det ikke har vært oppdateringer her på lang tid :-)

Ønsker dere en nydelig torsdag <3 

oppdateringer kommerher kan du skrive hva du heter, hvor gammel du er og hva bloggen din handler om. min offisielle blogg kan du finne her.

arkiv

 • Juli 2014
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • Mai 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012

 • kategorier

 • Blogg
 • Israel
 • personlig

 • lenker

 • blogg.no
 • Få din egen blogg!

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits